Ons team

Het team van Crematorium De Lariks bestaat uit mensen met uiteenlopende achtergronden. Ze hebben allemaal één belangrijke overeenkomst: de passie voor hun werk. Ze zijn bevlogen en halen voldoening uit het ontzorgen van u en uw dierbaren. Gedurende een plechtigheid werken we samen met de gastvrouw en de facilitaire medewerkers van het uitvaartcentrum.

Birgit Rusken
‘Mijn naam is Birgit Rusken, manager van Crematorium De Lariks. Ik ben getrouwd met Ruud en samen hebben we twee zoons, Daan en Chiel. We wonen in de gemeente Hardenberg.

Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn vooral gericht op het ondersteunen van uitvaartondernemers en families bij het organiseren van een persoonlijke uitvaartplechtigheid. Dit doe ik niet alleen, maar samen met een betrokken team.
Mijn visie is dat nabestaanden altijd een keuze moeten hebben bij het organiseren van een respectvol afscheid van een overleden dierbare. Daarom vond ik het erg belangrijk dat de inwoners van de regio Twenterand, Vechtdal en Drenthe konden beschikken over een ‘eigen’ crematorium. Inmiddels kunnen we concluderen dat Crematorium De Lariks voorziet in een grote behoefte. Ons kleinschalige crematorium biedt een ieder de mogelijkheid om respectvol en waardig afscheid te nemen van een overleden dierbare. Daar ben ik uitermate trots op.’

Hendrik Jan Janssen
‘Mijn naam is Hendrik Jan Janssen. Ik ben getrouwd met Henny en daarnaast ben ik een trotse vader en opa. Henny en ik zijn woonachtig in de gemeente Hardenberg.

Al vanaf januari 2016 werk ik bij Crematorium De Lariks als algemeen medewerker. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de technische aspecten bij een crematie, zoals het bedienen van de crematieoven. Ik heb gekozen voor een baan in de uitvaartbranche, omdat iedereen een respectvol en waardig afscheid verdient. Niet alleen wanneer iemand is overleden, maar ook in zijn of haar laatste levensfase.

Daarom ben ik vrijwilliger in het Hospice Huis aan de Vecht in Hardenberg. Dienstbaar en dankbaar, zo kan ik mijn werk bij Crematorium De Lariks het meest treffend omschrijven. Het voelt goed om mijn bijdrage te kunnen en mogen leveren aan een onvermijdelijk, maar waardig afscheid.’

Lydia Hendriksen,

Mijn naam is Lydia Hendriksen, ik woon samen met Rob en onze zoon in de gemeente Coevorden.

Sinds 2010 ben ik werkzaam in de uitvaartbranche (tot 2022 bij een ander crematorium in de regio) en vanaf 1 maart 2022 bij Re-spectrum.
Ik werk in Hardenberg bij crematorium de Lariks, maar ook bij onze vestiging in Duitsland, Krematorium Ems-Vechte in Lingen.

Crematoria waar het belang van de directe nabestaanden voorop staat. Een afscheid mogen begeleiden op de manier zoals de familie die voor ogen heeft.

Ik ben algemeen medewerker, dit betekent dat ik ook achter de schermen mijn werkzaamheden heb.
Zo zorg ik dat de muziek en eventuele foto’s gereed zijn voor de dienst, mag ik families informeren over de mogelijkheden en diversiteit rondom de  asbestemmingen, maar ook het begeleiden en ondersteunen van uitvaartverzorgers behoort tot mijn taken.

Wanneer dat allemaal klaar is ligt er nog de bijbehorende administratie op mij te wachten, zoals het versturen van brieven naar families en relaties.

Een veelzijdige baan, op een plek in een mooie omgeving, met fijne collega’s.

En dat alles om een bijdrage te mogen leveren aan het moeilijkste afscheid dat men moet nemen.

Niels Grip
‘Mijn naam is Niels Grip. Ik ben getrouwd met Nanda en samen hebben wij drie dochters. Wij wonen in de gemeente Coevorden.

Sinds april 2017 werk ik als algemeen medewerker bij Crematorium De Lariks. Hiervoor was ik meer dan 30 jaar receptionist in de horeca.
Met heel veel plezier, dat zeker, maar ik zocht na al die jaren wel een nieuwe uitdaging. Die heb ik gevonden in Crematorium De Lariks. De uitvaartbranche was helemaal nieuw voor mij, maar vanaf de eerste dag voel ik mij hier volledig op mijn plek. Ik haal er veel voldoening uit om deel uit te maken van het hechte team collega’s. 

Ik was meteen onder de indruk van hoeveel tijd en persoonlijke aandacht we bij Crematorium De Lariks besteden aan elk afscheid, met groot en gepast respect voor zowel de overledene als de nabestaanden.

Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is om op een waardige en eigen wijze afscheid te kunnen nemen van een dierbare. Het is bijzonder én speciaal om hier een bijdrage aan te mogen leveren.’

Menu