Ons team

Het team van Crematorium De Lariks bestaat uit mensen met uiteenlopende achtergronden. Ze hebben allemaal één belangrijke overeenkomst: de passie voor hun werk. Ze zijn bevlogen en halen voldoening uit het ontzorgen van u en uw dierbaren. Gedurende een plechtigheid werken we samen met de gastvrouw en de facilitaire medewerkers van het uitvaartcentrum.

Birgit Rusken
‘Mijn naam is Birgit Rusken, manager van Crematorium De Lariks. Ik ben getrouwd met Ruud en samen hebben we twee zoons, Daan en Chiel. We wonen in de gemeente Hardenberg.

Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn vooral gericht op het ondersteunen van uitvaartondernemers en families bij het organiseren van een persoonlijke uitvaartplechtigheid. Dit doe ik niet alleen, maar samen met een betrokken team.
Mijn visie is dat nabestaanden altijd een keuze moeten hebben bij het organiseren van een respectvol afscheid van een overleden dierbare. Daarom vond ik het erg belangrijk dat de inwoners van de regio Twenterand, Vechtdal en Drenthe konden beschikken over een ‘eigen’ crematorium. Inmiddels kunnen we concluderen dat Crematorium De Lariks voorziet in een grote behoefte. Ons kleinschalige crematorium biedt een ieder de mogelijkheid om respectvol en waardig afscheid te nemen van een overleden dierbare. Daar ben ik uitermate trots op.’

Hendrik Jan Janssen
‘Mijn naam is Hendrik Jan Janssen. Ik ben getrouwd met Henny en daarnaast ben ik een trotse vader en opa. Henny en ik zijn woonachtig in de gemeente Hardenberg.

Al vanaf januari 2016 werk ik bij Crematorium De Lariks als algemeen medewerker. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de technische aspecten bij een crematie, zoals het bedienen van de crematieoven. Ik heb gekozen voor een baan in de uitvaartbranche, omdat iedereen een respectvol en waardig afscheid verdient. Niet alleen wanneer iemand is overleden, maar ook in zijn of haar laatste levensfase.

Daarom ben ik vrijwilliger in het Hospice Huis aan de Vecht in Hardenberg. Dienstbaar en dankbaar, zo kan ik mijn werk bij Crematorium De Lariks het meest treffend omschrijven. Het voelt goed om mijn bijdrage te kunnen en mogen leveren aan een onvermijdelijk, maar waardig afscheid.’

Ineke Warnink
‘Mijn naam is Ineke Warnink. Samen met mijn zoon Jarno woon ik in de gemeente Hardenberg.

Sinds juni 2016 ben ik algemeen medewerker en plaatsvervangend manager bij Crematorium De Lariks. In eerste instantie was dat een geweldige uitdaging, omdat ik geen enkele ervaring had in de uitvaartbranche. Ik werkte jarenlang als dansinstructrice, administratief medewerker en later als hoofd facilitaire dienstverlening op een camping.
Nu weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Bij Crematorium De Lariks besteden we veel tijd en persoonlijke aandacht aan de nabestaanden. Ik merk dat de nabestaanden dit erg waardevol en bijzonder vinden, net als ik. Dus ja, het geeft mij elke dag weer veel voldoening om een bijdrage te leveren aan een waardig en respectvol laatste afscheid.’

Niels Grip
‘Mijn naam is Niels Grip. Ik ben getrouwd met Nanda en samen hebben wij drie dochters. Wij wonen in de gemeente Coevorden.

Sinds april 2017 werk ik als algemeen medewerker bij Crematorium De Lariks. Hiervoor was ik meer dan 30 jaar receptionist in de horeca.
Met heel veel plezier, dat zeker, maar ik zocht na al die jaren wel een nieuwe uitdaging. Die heb ik gevonden in Crematorium De Lariks. De uitvaartbranche was helemaal nieuw voor mij, maar vanaf de eerste dag voel ik mij hier volledig op mijn plek. Ik haal er veel voldoening uit om deel uit te maken van het hechte team collega’s. 

Ik was meteen onder de indruk van hoeveel tijd en persoonlijke aandacht we bij Crematorium De Lariks besteden aan elk afscheid, met groot en gepast respect voor zowel de overledene als de nabestaanden.

Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is om op een waardige en eigen wijze afscheid te kunnen nemen van een dierbare. Het is bijzonder én speciaal om hier een bijdrage aan te mogen leveren.’

Menu