Ons team

Het team van Crematorium De Lariks bestaat uit mensen met uiteenlopende achtergronden. Ze hebben allemaal één belangrijke overeenkomst: de passie voor hun werk. Ze zijn bevlogen en halen voldoening uit het ontzorgen van u en uw dierbaren. Gedurende een plechtigheid werken we samen met de gastvrouw en de facilitaire medewerkers van het uitvaartcentrum.

Birgit Rusken
Mijn naam is Birgit Rusken, manager van Crematorium De Lariks en Krematorium Ems-Vechte in Lingen, Duitsland. Ik ben getrouwd met Ruud en samen hebben we twee zoons. We wonen in de gemeente Hardenberg.

Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn vooral gericht op het ondersteunen van uitvaartondernemers en families bij het organiseren van een persoonlijke uitvaartplechtigheid. Dit doe ik niet alleen, maar samen met een betrokken team.
Mijn visie is dat nabestaanden altijd een keuze moeten hebben bij het organiseren van een respectvol afscheid van een overleden dierbare. Daarom vond ik het erg belangrijk dat de inwoners van de regio Twenterand, Vechtdal en Drenthe konden beschikken over een ‘eigen’ crematorium. Inmiddels kunnen we concluderen dat Crematorium De Lariks voorziet in een grote behoefte. Ons kleinschalige crematorium biedt een ieder de mogelijkheid om respectvol en waardig afscheid te nemen van een overleden dierbare. Daar ben ik uitermate trots op.

Hendrik Jan Janssen
Mijn naam is Hendrik Jan Janssen. Ik ben getrouwd met Henny en daarnaast ben ik een trotse vader en opa. Henny en ik zijn woonachtig in de gemeente Hardenberg.

Al vanaf januari 2016 werk ik bij Crematorium De Lariks als algemeen medewerker. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de technische aspecten bij een crematie, zoals het bedienen van de crematieoven. Ik heb gekozen voor een baan in de uitvaartbranche, omdat iedereen een respectvol en waardig afscheid verdient. Niet alleen wanneer iemand is overleden, maar ook in zijn of haar laatste levensfase.

Daarom ben ik vrijwilliger in het Hospice Huis aan de Vecht in Hardenberg. Dienstbaar en dankbaar, zo kan ik mijn werk bij Crematorium De Lariks het meest treffend omschrijven. Het voelt goed om mijn bijdrage te kunnen en mogen leveren aan een onvermijdelijk, maar waardig afscheid.

Lydia Hendriksen

Mijn naam is Lydia Hendriksen, ik woon samen met Rob en onze zoon in de gemeente Coevorden.

Sinds 2010 ben ik werkzaam in de uitvaartbranche (tot 2022 bij een ander crematorium in de regio) en vanaf 1 maart 2022 bij Re-spectrum.
Ik werk in Hardenberg bij crematorium de Lariks, maar ook bij onze vestiging in Duitsland, Krematorium Ems-Vechte in Lingen.

Crematoria waar het belang van de directe nabestaanden voorop staat. Een afscheid mogen begeleiden op de manier zoals de familie die voor ogen heeft.

Ik ben naast algemeen medewerker tevens plaatsvervangend manager, dit betekent dat ik ook achter de schermen mijn werkzaamheden heb.
Zo zorg ik dat de muziek en eventuele foto’s gereed zijn voor de dienst, mag ik families informeren over de mogelijkheden en diversiteit rondom de  asbestemmingen, maar ook het begeleiden en ondersteunen van uitvaartverzorgers behoort tot mijn taken.

Wanneer dat allemaal klaar is ligt er nog de bijbehorende administratie op mij te wachten, zoals het versturen van brieven naar families en relaties.

Een veelzijdige baan, op een plek in een mooie omgeving, met fijne collega’s.

En dat alles om een bijdrage te mogen leveren aan het moeilijkste afscheid dat men moet nemen.

Niels Grip
Mijn naam is Niels Grip. Ik ben getrouwd met Nanda en samen hebben wij drie dochters. Wij wonen in de gemeente Coevorden.

Sinds april 2017 werk ik als algemeen medewerker bij Crematorium De Lariks. Hiervoor was ik meer dan 30 jaar receptionist in de horeca.
Met heel veel plezier, dat zeker, maar ik zocht na al die jaren wel een nieuwe uitdaging. Die heb ik gevonden in Crematorium De Lariks. De uitvaartbranche was helemaal nieuw voor mij, maar vanaf de eerste dag voel ik mij hier volledig op mijn plek. Ik haal er veel voldoening uit om deel uit te maken van het hechte team collega’s. 

Ik was meteen onder de indruk van hoeveel tijd en persoonlijke aandacht we bij Crematorium De Lariks besteden aan elk afscheid, met groot en gepast respect voor zowel de overledene als de nabestaanden.

Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is om op een waardige en eigen wijze afscheid te kunnen nemen van een dierbare. Het is bijzonder én speciaal om hier een bijdrage aan te mogen leveren.’

Mariël Zielman

Mijn naam is Mariël Zielman. Ik woon samen met mijn vriend Rick en onze zoon Bram in de gemeente Hardenberg.

Sinds april 2023 ben ik werkzaam als algemeen medewerker bij crematorium de Lariks. Hiervoor ben ik werkzaam geweest in de uitzendbranche als personeelsplanner. Ik deed dit werk met plezier, maar al een langere tijd trok de uitvaartbranche mij aan en ben ik erg blij dat ik de kans heb gekregen om hierin aan de slag te mogen. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het ondersteunen van uitvaartverzorg(st)ers en families bij het organiseren van een uitvaartplechtigheid en het verzorgen van de muziek, eventuele fotopresentaties en/of opnames tijdens deze plechtigheden. De crematieoven bedienen en families informeren over mogelijkheden wat betreft asbestemmingen behoort ook tot mijn takenpakket.

Vanaf de eerste dag voel ik mij goed op mijn plek binnen deze branche én binnen het team. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om goed en waardig afscheid te kunnen nemen van een dierbare. Ik vind het fijn en bijzonder om hier mijn steentje aan te mogen bijdragen, samen met fijne collega’s.

Monique Pellen
Ik ben Monique Pellen en samen met mijn echtgenoot Stefan vorm ik een gezin met drie zoons en één dochter. We wonen in Oud Lutten.

Sinds juni 2023 ben ik werkzaam als algemeen medewerker bij Crematorium De Lariks. Daarvoor heb ik meer dan 30 jaar in de luchtvaartbranche gewerkt. 
Hoewel ik al die jaren met veel plezier in die sector heb gewerkt, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Mijn passie ligt in de dienstverlenende sector en ik wilde graag in die richting blijven werken.
Bij Crematorium De Lariks heb ik die uitdaging gevonden. 
Hoewel de uitvaartbranche volledig nieuw voor mij is, voel ik me vanaf de eerste dag meteen op mijn plek in dit warme en hechte team.
Mijn dagelijkse werkzaamheden omvatten onder andere het ondersteunen en begeleiden van uitvaartverzorgers, het verzorgen van de muziek en eventuele foto’s die tijdens de plechtigheid worden getoond. Daarnaast informeer ik families over asbestemmingen en zorg ik ervoor dat alle benodigde informatie voor de ceremonie tijdig wordt gedeeld met alle betrokkenen.
Bij Crematorium De Lariks staat persoonlijke aandacht en respect voor overledenen en hun nabestaanden centraal bij elk afscheid. Het feit dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren tijdens een zeer moeilijke en emotionele periode voor nabestaanden maakt mijn werk extra bijzonder en waardevol.
Menu