Bijzetten

De as van een overleden dierbare kan worden bijgezet in een urnengraf of columbarium. Graag vertellen wij u meer over de verschillende opties.

Urnentuin
Een urnentuin is een mooi aangelegde tuin of een parkje met ruimte voor urnengraven. Een urnengraf op de Larikshof biedt ruimte voor 4 urnen.
kerken beschikken soms ook over een urnentuin of urnengalerij.

Een graf kan worden gehuurd voor een 5, 10 of 20 jaar. Dit kunt u bespreken met de gemeente Hardenberg, te bereiken via de burgerlijke stand:

Telefoonnummer 0523- 289 111 of de beheerder van de begraafplaats bij de kerk naar keuze.

Columbarium
Een columbarium wordt ook wel een urnengalerij genoemd. Het is een wand of muur met nissen op een begraafplaats van de kerk of gemeente, waarin urnen bijgezet kunnen worden. De nis is groot genoeg voor 2 urnen en deze wordt afgesloten met een natuurstenen of doorzichtige afdekplaat, welke gegraveerd kan worden.

Elke nis kan worden gehuurd voor 5, 10 of 20 jaar. Dit kunt u bespreken met de gemeente Hardenberg, te bereiken via de burgerlijke stand: telefoonnummer
0523- 289 111 of de beheerder van de begraafplaats bij de kerk.

Vlinderhofje
Daarnaast beschikt begraafplaats De Larikshof over een gedenkplek voor prematuur geboren kinderen. In dit Vlinderhofje kan de crematie-as van een kindje worden begraven (in een biologisch afbreekbare urn) of kan de as worden uitgestrooid. Het Vlinderhofje is speciaal voor kinderen die voor de 24e week van de zwangerschap zijn geboren en overleden.

Het hofje is ingericht als een rust en gedenkplek en is omzoomd met een border met vaste planten, waaronder vlinderstruiken. Er staat een troostboom van roestvrij staal waarop ouders een gekleurde metalen vlindertje kunnen laten aanbrengen. Op het vlindertje wordt de naam van het kindje en datum gegraveerd.

Ouders kunnen er ook voor kiezen om het kindje te begraven in een grafje langs de plantenborder. Op het grafje mogen voorwerpen worden geplaats om er een persoonlijke gedenkplek van te maken.
U kunt bovenstaande opties ook combineren.

Menu