Bezinningstuin

De tuin naast het crematorium is ingericht als bezinningstuin. Deze bezinningstuin is een wandeltuin om samen of alleen, in een natuurlijke omgeving even tot rust te komen. De tuin is vrij toegankelijk. 

Crematorium De Lariks ligt naast de gemeentelijke begraafplaats. Op de begraafplaats zijn bankjes aanwezig, waar u alle tijd kunt nemen voor uw overleden dierbaren. Ook vindt u hier de gedenkplek (bij de klokkentoren) waar de bloemstukken liggen, die nabestaanden (na de crematie) niet mee naar huis wensten mee te nemen.

Op de begraafplaats zijn diverse mogelijkheden voor de asbestemming van een overleden dierbare:

  • Verstrooien van de as op een strooiveld
  • Bijzetting van een urn in een urnenmuur
  • Bijzetting van een urn in een grafkeldertje

Vlinderhofje

De begraafplaats beschikt ook over een gedenkplek voor prematuur geboren kinderen. In dit Vlinderhofje kan de crematie-as van een kindje worden begraven (in een biologisch afbreekbare urn) of kan de as worden uitgestrooid. Het Vlinderhofje is speciaal voor kinderen die voor de 24e week van de zwangerschap zijn geboren en overleden.

Het hofje is ingericht als een rust- en gedenkplek en is omzoomd met een border met vaste planten, waaronder vlinderstruiken. Er staat een troostboom van roestvrijstaal waarop ouders een gekleurde metalen vlindert kunnen laten aanbrengen. Op het vlindertje kan de naam van het kindje en een gewenste datum worden gegraveerd.

Ouders kunnen er ook voor kiezen om het kindje te begraven in een grafje nabij de plantenborder. Op het grafje mogen voorwerpen worden geplaatst om er een persoonlijke gedenkplek van te maken.

Meer over de mogelijkheden voor de asbestemming vindt u bij Na het afscheid.

Menu