Officiële opening en Open Huis Crematorium Ommeland en Stad

Op donderdag 8 februari aanstaande vindt de officiële opening plaats van Crematorium Ommeland en Stad in Eelderwolde. De openingshandeling wordt verricht door Marcel Thijsen, burgemeester van de gemeente Tynaarlo. Op zaterdag 10 februari houdt het nieuwe crematorium van 10.00 uur tot 16.00 uur een Open Huis voor belangstellenden.

Op een steenworp afstand van de stad Groningen, ten noorden van de wijk Ter Borch in Eelderwolde, staat het nieuwe crematorium Ommeland en Stad. Dit maakt eveneens deel uit van Respectrum Crematoria, dat actief is in Nederlandse en Duitse Uitvaartbranche. Het crematorium, gemakkelijk te bereiken vanaf de A7, beschikt over een ceremonieruimte met 156 zitplaatsen, vier opbaarkamers, een familiekamer en een sfeervolle foyer. Het bij het crematorium behorende park van maar liefst 4 hectare, is geschikt voor verschillende soorten asbestemming en is vrij toegankelijk. Het nieuwe crematorium is centraal gelegen in de gemeenten Tynaarlo, Groningen, Haren, Noordenveld, Leek, Grootegast, Zuidhorn en Marum.

Officiële opening op donderdag 8 februari a.s.
Crematorium Ommeland en Stad mag dan al een paar weken in gebruik zijn, tot een officiële opening kwam het nog niet. ‘Die vindt plaats op donderdag 8 februari aanstaande’, aldus Ingrid Stevens, manager van het crematorium. ‘Om 15.45 uur verricht de burgemeester de officiële openingshandeling. We staan dan tevens stil bij het duurzame karakter van het crematorium. Zowel het crematorium als het terrein zijn namelijk gebouwd en ingericht volgens het duurzaamheidscertificaat BREEAM. Dat betekent dat bij de bouw gebruik is gemaakt van duurzame materialen en technieken. Vanwege het duurzame karakter beschouwt de Drentse Energie-organisatie Crematorium Ommeland en Stad zelfs als icoonproject voor de provincie Drenthe.’

Zaterdag 10 februari Open Huis
Stevens: ‘Afscheid nemen is de meest ingrijpende en intieme emotie die we kennen. Wij vinden dat iedereen de tijd, ruimte en vrijheid moet krijgen voor het vormgeven van een afscheid zoals de overledene, zijn familie en vrienden het willen. Tijdens ons Open Huis op zaterdag 10 februari willen wij bezoekers uitgebreid informeren over wat er mogelijk is bij een uitvaartplechtigheid of een crematie én over de vele vormen van nagedachtenis en asbestemming. Tussen 10.00 en 16.00 uur mag iedereen zich vrij door het hele crematorium begeven. Ons team staat in de verschillende ruimtes klaar om vragen van de bezoekers te beantwoorden en uitleg te geven.’

Menu