Crematorium De Lariks officieel geopend door Hardenbergse burgemeester Snijders

Op donderdag 10 maart heeft de burgemeester van Hardenberg, de heer Peter Snijders, het nieuwe Crematorium De Lariks officieel geopend. Met de komst van het crematorium kunnen de inwoners van het Vechtdal nu ook kiezen voor een klantwaardige crematieplechtigheid, zonder daarvoor ver te hoeven reizen.

Snijders verklaarde erg verheugd te zijn met de komst van het nieuwe crematorium: ‘Daarmee wordt voorzien in een groeiende behoefte. Met Crematorium De Lariks is ons gemeentelijke voorzieningenpakket nu compleet’. Snijders sprak de hoop uit dat het crematorium bij zal dragen aan het bestendigen en versterken van de streekfunctie die Hardenberg heeft. Bert van der Weide, algemeen directeur van Respectrum Crematoria BV, sprak op zijn beurt waardering uit voor de constructieve houding van de gemeente Hardenberg tijdens de realisatie van het crematorium: ‘Vanaf het eerste moment dat wij onze bouwplannen kenbaar maakten, kregen we veel medewerking van alle betrokken instanties. Dat verdient een enorme pluim.’ Tot slot richtte Van der Weide zijn blik naar de toekomst. ‘Met Crematorium De Lariks hebben we ons eerste crematorium in bedrijf. Daar houdt het niet mee op. We hebben vergevorderde plannen voor nieuwe crematoria nabij Steenwijk en het Duitse Lingen en tevens hebben we meer interessante locaties op het oog.’

Open Dagen op 11 en 12 maart a.s.
Ook Birgit Rusken, manager van Crematorium De Lariks, kijkt terug op een geslaagde dag. ‘Wat ons crematorium zo bijzonder maakt, is dat het is voortgekomen uit een burgerinitiatief. Daarmee is het crematorium een beetje van ons allemaal. Daarom ook houden we Open Dagen op 11 en 12 maart a.s. Iedereen die geïnteresseerd is in de faciliteiten van Crematorium De Lariks, of die meer wil weten over een crematie en de vele vormen van nagedachtenis en asbestemming is dan van harte welkom. Op 11 maart zijn de deuren open van 17.00 uur tot 21.00 uur en op 12 maart van 10.00 uur tot 16.00 uur.’

Menu