Crematorium De Lariks opent deuren op 18 januari a.s.

Het nieuwe Crematorium De Lariks in Hardenberg start maandag 18 januari a.s. met haar dienstverlening. ‘Een aanwinst voor Hardenberg’, vindt manager Birgit Rusken. ‘Ook in het Noorden en Oosten kiezen steeds meer mensen voor een crematie. Die hoeven nu niet meer af te reizen naar Emmen, Zwolle of Almelo.’

Volgens Birgit Rusken heeft aannemer BAM Bouw en Techniek alles op alles gezet om de oplevering op 5 januari jl. mogelijk te maken. ‘Voor ons was dat echt een cruciale mijlpaal, aangezien ook de crematieoven nog afgesteld moest worden en we tijd nodig hadden om de algemene ruimten schoon te maken en in te richten. Maar dat is allemaal gelukt. Per maandag 18 januari zijn we operationeel, wat betekent dat we vanaf 9 januari de eerste aanvragen in behandeling kunnen nemen.’

Faciliteiten
Voor uitvaarten maakt het aan de Oldemeijerweg gevestigde crematorium gebruik van de faciliteiten van het ernaast gelegen uitvaartcentrum. Rusken: ‘Denk daarbij aan een aula en een condoleance- en familiekamer. Overigens organiseren we in het voorjaar Open Dagen, waarop geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen in het nieuwe crematorium. Die Open Dagen vallen hoogstwaarschijnlijk samen met de officiële opening van Crematorium De Lariks door Peter Snijders, burgemeester van Hardenberg.’

Menu