Nieuw Crematorium De Lariks bereidt komst crematieoven voor

De bouw van het nieuwe Crematorium De Lariks in Hardenberg ligt goed op schema. Maandag 26 oktober wordt de crematieoven geplaatst, waarna in de loop van de week het hoogste punt wordt bereikt. Birgit Rusken, manager van crematorium De Lariks: ‘Naar verwachting is het crematorium in Hardenberg eind december van dit jaar operationeel.’

Wordt het voor Birgit Rusken een spannende week, datzelfde geldt voor Wim Harink van aannemer BAM Bouw en Techniek: ‘Om installatietijd te besparen, wordt de crematieoven al volledig geassembleerd geleverd. Vervolgens tilt een telescopische kraan de 17 ton wegende oven over het lage gedeelte van het crematorium heen, waarna we de oven inmeten. In de loop van de week wordt dan het dak geplaatst waarmee we meteen het hoogste punt bereikt hebben.’

Duurzaamheid
Het nieuwe crematorium De Lariks wordt tegen Uitvaartcentrum De Lariks aangebouwd. Volgens Birgit Rusken heeft Crematorium De Lariks duurzaamheid hoog in het vaandel staan. ‘We hebben daarom gekozen voor een kwalitatief hoogwaardige en compacte crematieoven mét filterinstallatie van DFW Europe. Deze oven combineert betrouwbaarheid met een zeer economisch gas- en elektriciteitsverbruik.’

Menu