Selecteer een pagina
 

Sierurnen

Meer en meer mensen kiezen voor een crematie. Daarmee neemt ook het aanbod sierurnen enorm toe. Tegenwoordig kunt u kiezen uit steeds meer materiaalsoorten, modellen en kleuren. Zelfs de realisatie van een eigen ontwerp is mogelijk. Tevens kan op vele urnen een persoonlijke tekst, gravure of foto aangebracht worden. Uiteindelijk gaat het erom dat u een urn uitkiest, die aansluit op uw persoonlijke wensen of die van uw overleden dierbare. Op deze website vindt u tal van voorbeelden. Vindt u het moeilijk een keuze te maken, dan geven de medewerkers van Crematorium De Lariks u graag een advies.

Onze biologisch afbreekbare urnen zijn ontworpen met oog op en hart voor de natuur.

Onze biologisch afbreekbare urnen worden uitsluitend vervaardigd door gespecialiseerde bedrijven welke zich volledig toeleggen op een milieuvriendelijke productiewijze. Om die reden kunnen we garanderen dat alle urnen handgemaakt zijn met uitsluitend grondstoffen van plantaardige of minerale oorsprong. Zo worden naast hout, zand, plantenextracten, (zee) zout, glas, gerecycled karton, natuurlijke hars en bijenwas gebruikt voor de productie ervan. Dit type urnen bestaat in zowel harde als zachte uitvoeringen echter is altijd 100% biologisch afbreekbaar. Na het begraven van de urn komt de as langzaam vrij doordat de behuizing vergaat. De materialen van de urn worden vervolgens weer opgenomen in de aarde en de natuur krijgt zodoende weer terug wat ze gegeven heeft, zonder daarbij geschaad te worden.

Onze collectie Glasfiberurnen is geschikt voor binnen en buiten.

Glasfiber urnen zijn kleurrijk, licht en duurzaam. Zij zijn derhalve ook zeer geschikt om in een columbarium (uit de zon) te plaatsen en zijn daarmee een uitstekend alternatief voor urnen van steen, marmer en graniet. Een glasfiberurn heeft een geraamte van een afgietsel van glasfiber, hars en gips. Vervolgens worden er twee of drie dikke lagen lak aangebracht die gemengd zijn met gips. De motieven van het parelmoer worden vastgeplakt op de urnen en daarna volgen er nog drie lagen aanvullende lak. De volgende stap is het toevoegen van de kleuren en het aanbrengen van een laag vernis. Dan wordt met een fijn mes de schildering teruggebracht naar het motief van het parelmoer. Nadat nog een extra laag vernis is aangebracht wordt de urn geëgaliseerd en tot slot nog een extra keer gepolijst.

Onze collectie Houturnen zijn mooie, duurzame natuurproducten en bestaan uit verschillende houtsoorten

De vormgeving van deze houten urnen kenmerken zich door de eenvoud en de moderne stijl in combinatie met opmerkelijke details.
Houten urnen hebben een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn moderne urnen met een strakke vormgeving, maar misschien kiest u voor klassiek gevormde houten urnen met ronde vormen of afgeronde hoeken.
Ook zijn er houten urnen met kleur (mineralen). Bij houtssoorten kunt u denken aan Bamboo, Berk, Es, Taxus en Kastanje.

Een uniek natuurproduct waarmee geen enkele urn hetzelfde is.

Met een marmeren urn heeft u een uniek natuurproduct in handen, omdat geen enkele urn hetzelfde zal zijn. Niet alleen zijn er verschillen in kleurschakeringen, maar ook de kristalstructuur en de aders die zo typisch zijn voor marmer, zullen van product tot product verschillen. Afbeeldingen van onze marmeren urnen geven dan ook slechts een indicatie van hoe het product er in werkelijkheid uit zal zien. Marmer is een traditionele materiaalsoort om mee te werken. De textuur en homogeniteit van het materiaal inspireren en geven de vrijheid om elke keer weer een uniek eindproduct te creëren. Het resultaat is een duurzaam product met een geheel eigen karakter.

De kwaliteit van de LoveUrns-collectie is een combinatie van ervaring en passie van de makers.

Het produceren van een LoveUrnTM begint met het maken van een mal of door het omvouwen van het metaal over een sneldraaiende vorm. De mal bestaat uit een soort koffer van zand, waar de vorm wordt ingedrukt. In die opening wordt vervolgens het vloeibare metaal gegoten. Na stolling wordt het zand eraf geborsteld en worden de ruwe vormen naar de werkplaats gestuurd voor een verdere afwerking. De hoofdvorm wordt veelvuldig gepolijst, waarna met hamer en beitel figuren en lijnen in de urn geslagen worden. Na het kleuren wordt de gespoten urn in een droogoven gezet om vervolgens nog een keer opgepoetst te worden. Dan volgt een tweede verflaag en een tweede droogtijd in de oven. Na het harden van de kleur en een laatste keer polijsten is de urn dan eindelijk gereed.

Handwerk, precisie en fijne details maken elke urn tot een kunstwerk op zich.

Alle glazen urnen in onze collectie zijn gemaakt van een hoge kwaliteit Bohemian Crystal. Omdat deze urnen handgeblazen worden, is ieder exemplaar voorzien van een eigen kleurenpatroon. Elke urn is dan ook een uniek kunstwerk en daarmee een uitzonderlijk mooie asbestemming. Al onze glazen urnen worden handgeblazen. Voor het maken van de urn wordt eerst een glasbel op een blaaspijp bevestigd, waarop vervolgens enkele lagen gekleurd glas aangebracht worden. Daarna worden eventuele versieringen en motieven aangebracht. Tot slot wordt de urn weer ondergedompeld in gesmolten glas waardoor een nieuwe laag van helder kristal wordt aangebracht die zorgt voor een glimmend effect.

De kameleon urnen vertonen door de lichtinval verschillende kleuren.

Een veel gebruikte materiaalsoort om urnen mee te vervaardigen is keramiek. Speciaal geselecteerde ingrediënten zijn gemixt om een keramische werkbare massa te creëren, waarmee de modellen worden vormgegeven. De urnen worden bedekt met verschillende kleuren emaille, wat resulteert in een prachtige, kleurvolle urnenlijn. Bijzonder in ons assortiment zijn ook onze Kameleon-urnen. Deze zijn gespoten in een metallic lak, die afhankelijk van hoe het licht erop valt, verschillende kleurschakeringen vertoont.

Urnen zijn enorm persoonlijk. Geert Kunen maakt iedere urn met de hand en zorgt voor een unieke urn waar liefde inzit.

Alle urnen worden gemaakt van klei en hebben een bronzen finish. Dit ziet er niet alleen prachtig uit, maar zorgt ook voor duurzaamheid. De keramische urnen kunnen daardoor zowel binnen als buiten worden neergezet. U kunt kiezen voor urnen uit het assortiment, maar kunt ook uw eigen idee aandragen. Geert Kunen gaat daar vervolgens mee aan de slag om een persoonlijke urn te maken die uw verwachtingen meer dan waarmaakt. Als u een urn bestelt uit het assortiment, heeft u deze al binnen drie dagen in huis. Voor urnen naar eigen ontwerp geldt een wachttijd van circa twee weken.