Selecteer een pagina

Faciliteiten

Misschien is dit uw eerste kennismaking met ons crematorium. Dan is het goed te weten wat u straks bij binnenkomst kunt en mag verwachten. Crematorium De Lariks maakt gebruik van de faciliteiten van Uitvaartcentrum De Lariks. Op deze pagina’s geven wij u graag een visuele en virtuele rondleiding.

De ontvangsthal is ruim opgezet en ook zeer goed toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn.
De fraai ingerichte grote zaal of aula is voorzien van een verplaatsbaar wandsysteem. Daarmee is de grootte van de zaal eenvoudig aan te passen aan het aantal gasten. Zo kan een intieme sfeer worden gecreëerd als het kan en kan voor extra ruimte worden gezorgd als dat nodig is. De aula beschikt over audiovisuele voorzieningen, een orgel en een ringleiding.
De condoleanceruimte is gesitueerd tegen de grote zaal en is ingericht in dezelfde kleurstelling. Met het verplaatsbare wandsysteem is de condoleanceruimte eenvoudig en snel te vergroten of te verkleinen.
Het uitvaartcentrum beschikt over 5 opbaarkamers. Nabestaanden kunnen met een speciale code hun overleden dierbare 24 uur per dag, 7 dagen per week bezoeken om in alle rust afscheid te nemen.
In de familiekamer kunnen nabestaanden overdag en ’s avonds een kop koffie drinken als zij op bezoek komen bij hun overleden dierbare. Ook kan de familiekamer worden gebruikt als condoleanceruimte en voor het allerlaatste afscheid. Soms wordt de familiekamer gebruikt voor een uitvaartplechtigheid. De nabestaanden van de opgebaarde overledenen worden hierover uiteraard tijdig geïnformeerd.
Wanneer de nabestaanden dit wensen, kunnen zij meegaan naar de laatste ruimte en hun dierbare begeleiden naar de afscheidsruimte. Indien mogelijk kunnen zij, in overleg, bij de invoer aanwezig zijn.
Tevens is er ruimte voor een klein ritueel bij dit laatste afscheid. U kunt dan denken aan een kort gedicht, een gebed of in stilte samen het laatste afscheid ervaren.