Corona | De belangrijkste wijzigingen voor de uitvaartbranche per 28 april

De belangrijkste wijzigingen voor de uitvaartbranche

  • Met ingang van woensdag 28 april, 4.30 uur, geldt de avondklok niet meer.
  • Met ingang van woensdag 28 april mogen weer 100 personen een uitvaartplechtigheid bijwonen, mits er voldoende afstand gehouden kan worden (inclusief kinderen, exclusief medewerkers).
  • Catering bij een condoleance aansluitend op een uitvaartplechtigheid in hetzelfde uitvaartcentrum of crematorium kan dan ook voor maximaal 100 personen. Ook dit uiteraard onder de voorwaarde dat er voldoende afstand kan worden gehouden.
  • Per 28 april mogen thuis 2 bezoekers ontvangen worden. Tot die tijd geldt het dringende advies om thuis maar 1 bezoeker per dag te ontvangen.

Alle regels zoals die met ingang van 28 april gelden, leest u op de website van de rijksoverheid.

Juist nu: basisregels handhaven
Het aantal besmettingen in ons land is nog steeds erg hoog. Aan de versoepelingen kleeft het risico dat de besmettingsgraad verder toeneemt. Het is daarom nu extra belangrijk om de basisregels te blijven volgen en nabestaanden en gasten te blijven vragen om dat ook te doen. Het gaat om de veiligheid van iedereen, maar zeker ook van alle medewerkers in onze branche, en daarmee om de continuïteit van onze dienstverlening. Anders dan voorheen zal een steeds groter deel van onze gasten gevaccineerd zijn. Dit zal steeds meer rust geven bij onze medewerkers.

Menu