Crematoria doneren voor Corona

Wat gebeurt er, na de crematie, met de (edel)metalen en het chirurgisch staal van een overledene?
Te denken valt aan bijvoorbeeld een kunstheup of – knie of een stalen pin of plaat. Dit is duurzaam materiaal wat niet verloren gaat tijdens het crematieproces.

“Dit is een vraag die ons inderdaad regelmatig wordt gesteld”, vertelt Birgit Rusken, manager en mede-eigenaar van het Crematorium in Hardenberg.
“Wij leggen dan uit dat dit wordt opgehaald door een bedrijf, genaamd Orthometals en dat het wordt gerecycled.
De opbrengsten hiervan gaan naar het Goede Doelen Fonds van de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC), het zgn. Dr. C.J. Vaillant fonds.
Op deze wijze krijgt het een goede bestemming, want het Dr. C.J. Vaillant fonds ondersteund maatschappelijke doelen”, licht Rusken toe.
“De afgelopen week heeft het bestuur van het Dr. C.J. Vaillant fonds gemeend om drie donaties van €25.000, — te doen aan hulporganisaties die als gevolg van de Corona-crisis veel geld nodig hebben om hulp te geven.
Er is gedoneerd aan: het Leger des Heils, Voedselbanken Nederland en het Nederlandse Rode Kruis.
Voor deze organisaties is gekozen, omdat zij nu allen een groot project hebben om mensen te helpen die op welke manier dan ook problemen hebben als gevolg van corona.
De reacties waren hartverwarmend en deze reacties willen wij u niet onthouden”.

Voedselbank:wij ervaren deze schenking als een groot vertrouwen in ons en dat inspireert en motiveert ons dat vertrouwen elke dag waar te maken.
Dit geld komt ten goede aan het project Stay safe en geef”.

Rode Kruis: “Hartelijk dank voor de toezegging van deze zeer waardevolle donatie van € 25.000 ten gunste van onze campagne “Let een beetje op elkaar”. Wij waarderen het enorm dat dit bedrag beschikbaar wordt gesteld. Mede dankzij deze steun kunnen wij hulpverlenen daar waar de nood het hoogst is”.

Leger de Heils: “Bij deze wil ik het bestuur van het Dr. C.J. Vaillantfonds namens het Leger des Heils hartelijk danken voor de voorgenomen eenmalige donatie van €25.000,- ten behoeve van de campagne “Thuisblijven, hoe dan?”. 

Dr. C.J. Vailliant was de eerste persoon die in Nederland gecremeerd is.

 

Menu